Business Hi-Tech

Licenţele Vodafone şi Orange vor fi prelungite în următoarea şedinţă de guvern

Licenţele Vodafone şi Orange vor fi prelungite în...

Autor: Diana Grigore

15.03.2020, 20:59 230

Guvernul va prelungi, în următoarea şedinţă, licenţele Vodafone şi Orange. Premierul Ludovic Orban a sugerat, însă, într-o videoconferinţă, că prelungirea nu va fi pentru o perioadă de zece ani.

„ Vom aborda acest subiect în următoarea şedinţă de guvern, astfel încât să prelungim aceste licenţe care expiră pe 31 martie pentru Vodafone şi Orange, în condiţii evident avantajoase şi pentru statul român şi pentru utilizatorii acestor reţele şi pentru companii”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţă de presă.

Premierul a spus că a existat în Guvern un proiect de hotărâre pentru prelungirea licenţelor operatorilor de telefonie mobilă pe o perioadă de zece ani, însă nu a acceptat adoptarea acestuia.

„În privinţa licenţelor Vodafone şi Orange, a existat un proiect de hotărâre de Guvern inişiat de ANCOM. El nu a fost adoptat de Guvern, pentru că nu am acceptat eu adoptarea lui. Proiectul prevedea prelungirea licenţelor pentru toţi cei patru operatori pe o perioadă de 10 ani, inclusiv pentru cei doi operatori pentru care nu expiră licenţele”, a subliniat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO