Business Hi-Tech

Like? Nu. +1 sau cum vrea Google să îşi facă motor de căutare social

Like? Nu. +1 sau cum vrea Google să îşi facă motor de căutare social

Autor: Adrian Voicu

31.03.2011, 09:58 59

La aproape un an de la introducerea de către reţeaua desocializare Facebook a butoanelor "Like", Google a anunţat lansareaunui rival, butonul "+1".

Cu ajutorul unui buton aflat în dreapta rezultatelor oferite demotorul de căutare, Google se va folosi de interacţiunea cuutilizatorii pentru a oferi rezultatele cele mai relevante. Astfel,daca un utilizator va aprecia un rezultat ca fiind pe placul său,Google speră că acesta va da clic pe butonul respectiv, ajutândastfel şi pe alţi utilizatori să ajungă la rezultatulrespectiv.

Anunţat ca o "prescurtate pentru 'aceasta arată destul debine'", butonul +1, în funcţie de numărul de utilizatori care va daclic pe acesta, va avea efecte asupra poziţiei linkului în lista decăutare.

Acesta pare să fie primul pas important făcut de Google învederea oferirii de rezultate "mai apropiate de nevoileutilizatorilor", rezultate sociale, ce nu ar trebui să ţină contdoar de numărul de vizite al unei pagini, ci şi de gradul în care oinformaţie este considerată utilă internauţilor.

Pentru a putea fi folosit noul buton, Google cere utilizatorilorsă îşi facă un profil asemănător celui publicat pe site-urile desocializare, la adresa http://profile.google.com.

Aflat încă în teste, sistemul poate fi experimentat la adresahttp://www.google.com/experimental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO