Business Hi-Tech

Linişte, deocamdată, în dosarul licitaţiei de 700 mil. euro din telefonia mobilă

Linişte, deocamdată, în dosarul licitaţiei de 700 mil. euro din telefonia mobilă

Echipa ANCOM formată din Bogdan Iana (dr.) - directorul Direcţiei administrare spectru radio, Cătălin Marinescu (centru) - preşedinte şi Marius Săceanu - directorul Direcţiei juridice, au prezentat pe 14 martie proiectul documentaţiei pentru licitaţie

Autor: Adrian Seceleanu

23.03.2012, 00:05 798

Cosmote, Orange şi Vodafone - cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă - care au în spate puternicele grupuri europene Deutsche Telekom, France Tele­com şi Vodafone Group - nu au făcut momentan niciun co­men­tariu despre proiectul caie­tul­ui de sarcini pentru licitaţia prin care România va stabili cine va oferi pe piaţă servicii de comu­nicaţii mobile până în anul 2029.

Nu am primit niciun comen­tariu la caietul de sarcini până în prezent, au precizat ieri pentru ZF reprezentanţii Autorităţii de Re­glementare în Comunicaţii (ANCOM), ins­titu­ţia care va gestiona întregul proces. Contactaţi de ZF, reprezentanţii Cos­mote, Orange şi Vodafone nu au făcut, de ase­menea, niciun comentariu în legătură cu docu­mentele licitaţiei.

ANCOM a prezentat pe 14 martie pro­iectul documentaţiei pentru licitaţia din care statul ar putea încasa minimum 726 mil. euro dacă tot spec­trul radio va fi vândut. Autoritatea estimează că pe 1 mai va putea publica varianta finală a do­cu­mentaţiei, după finalizarea consul­tărilor cu operatorii.

Spec­trul radio scos la vânzare este împărţit în 56 de "pachete", fie­care dintre ele având un preţ care variază între 800.000 şi 40 mi­li­oane de euro, în funcţie de peri­oada de valabilitate, de 15 luni sau 15 ani.

Momentan, doar grupul ro­-­mâ­nesc RCS&RDS a făcut co­men­ta­rii în legătură cu proiectul ANCOM, criticând sistemul de vânzare (licitaţia ascendentă) şi preţul minim, pe care îl consideră prea mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO