Listarea Facebook

Deutsche Bank, Credit Suisse şi Citigroup intră în afacerea listării Facebook

Deutsche Bank, Credit Suisse şi Citigroup intră în afacerea listării Facebook

Autor: Adrian Seceleanu

05.03.2012, 00:00 450

Reţeaua socială Facebook a angajat şi Deutsche Bank, Credit Suisse şi Citigroup să lucreze la listarea pe bursă, dar şi pentru a suplimenta liniile de credit la care are acces compania, a declarat pentru Bloomberg o persoană apropiată situaţiei. Băncile de investiţii care lucrează la listarea Facebook vor oferi reţelei sociale acces la o linie suplimentară de credit, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Pe lângă cele trei noi bănci, în procesul de listare al Facebook erau deja implicate Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Barclays Plc, Allen & Co. Această mutare ar oferi reţelei sociale, ale cărei vânzări s-au dublat anul trecut la 3,7 mld. dolari, acces la o linie de finanţare de peste 5 mld. dolari. Spre comparaţie, Google are acces la o linie de credit de 3 miliarde de dolari.

Nu este obişnuit ca o companie să facă împrumuturi înainte de listare, însă această mutare nu va avea automat efecte negative pentru listarea Facebook, a comentat Sameet Sinha, analist la compania B. Riley & Co. "Cererea pentru acţiunile Facebook va fi atât de mare încât acest aspect va fi trecut cu vederea de investitori".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO