Business Hi-Tech

Liviu Dobre, Agricover: Sunt ferme astăzi în România unde culturile sunt monitorizate prin satelit, se folosesc drone, senzori, staţii meteo. Digitalizarea în agricultură este poate surprinzătoare pentru marea majoritate dintre noi

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2021

Liviu Dobre, Agricover: Sunt ferme astăzi în România...

Autor: Alex Ciutacu

30.09.2021, 12:49 657

Nivelul de tehnologizare şi digitalizare din anumite ferme din România ar putea surprinde marea majoritate a publicului larg, întrucât anumiţi jucători apelează la o suită de soluţii de tip satelit, drone, senzori, pentru a-şi eficientiza activitatea, a explicat Liviu Dobre, general manager, Agricover, în videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2021.

 „Digitalizarea în agricultură este poate surprinzătoare pentru marea majoritate dintre noi. Cu toţii avem o versiune foarte romantică a ceea ce înseamnă agricultura, dar vă pot spune că în ferme din România astăzi culturile sunt monitorizate prin satelit, se folosesc drone, senzori, staţii meteo, interpretări de fotografii de satelit. Este o zonă foarte hot”.

În continuare, reprezentantul Agricover consideră că trebuie să crească gradul de adopţie al tehnologiei de către fermieri, în sens larg.

„Probabil asta se face cu programe de educaţie, se poate face natural prin schimbarea generaţională în fermă, copiii care preiau afacerile părinţilor. Agricultura poate fi foarte hot, foarte tehnologizată, trebuie să lucrăm la a creşte această rată de adopţie”.

Grupul Agricover a înfiinţat în 2019 şi o companie de tehnologie pentru a spori dezvoltarea serviciilor de agricultură digitală. Acum, Agricover pregăteşte o platformă de servicii digitale pentru agricultură pentru fermieri, pe care vrea să o lanseze în câteva săptămâni.

„Este o platformă de tip one-stop shop în care fermierii vor putea găsi serviciile de care de care au nevoie în câmp, lucruri simple: vreau să îmi văd cultura, ce se întâmplă în câmp, de pe telefon şi suportul decizional de care am nevoie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO