Liviu Drăgan, preşedintele Druid: Asistenţii software vor putea fi folosiţi de şefi şi pentru a-i urmări pe subordonaţi dacă îşi fac treaba

16 mai 2018 Autor: Adrian Seceleanu

♦ Antreprenorul estimează că în trei ani va ajunge la afaceri de 10 mil. euro cu Druid, start-up-ul său de inteligenţă artificială.

Asistenţii software - sau chatbot, produsul cu care Druid, start-up-ul lansat de Liviu Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali din IT, estimează că va ajunge în trei ani la afaceri de 10 mil. euro - vor putea fi programaţi de manageri şi să verifice constant dacă subordonaţii îşi fac treaba - de exemplu, dacă finalizează un proiect în termenul stabilit.

„Asistentul software va putea fi pus la treabă de salariat dar lucrurile se vor putea întâmpla şi invers“, a declarat Liviu Drăgan, cofondator şi preşedinte al Druid în cadrul unei întâlniri cu media, prima de la înfiinţarea companiei în luna februarie. „Angajaţii din companiile mari şi medii sunt foarte ocupaţi de multe ori cu activităţi repetitive care nu aduc valoare. Asistenţii îi pot elibera de unele sarcini de acest tip“, a explicat Dragoş Metea, CEO al Druid. Metea vine la Totalsoft de la compania Capgemini.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Liviu Dragan
, Druid
, Asistentii software
, subordonati
, angajati
, inteligenta
, antreprenori
, soft
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide