Business Hi-Tech

Liviu Drăgan: Totalsoft avea nevoie de un investitor strategic

Liviu Drăgan: Totalsoft avea nevoie de un investitor...

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2016, 00:07 1634

Totalsoft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, cu afaceri de 21 mil. euro anul trecut, va accelera expansiunea internaţională după achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către Logo Software, cel mai mare dezvoltator independent de aplicaţii din Turcia, pentru a-şi mări cota veniturilor de pe pieţele externe peste nivelul atins anul trecut, de 24%.

„Totalsoft avea nevoie de un investitor strategic. Vom investi mai mult în expansiunea internaţională, în produs. (…) Achiziţia s-a făcut datorită potenţialului de sinergii. Noi trebuie să învăţăm să avem parteneri“, a declarat pentru ZF Liviu Drăgan, fondatorul şi CEO al Totalsoft. El îşi va păstra funcţia de CEO după tranzacţie.

Totalsoft, companie înfiinţată în 1994 de Drăgan, a avut anul trecut afaceri de 21,3 mil. euro şi un profit operaţional de 3,48 mil. euro.

Din 2005 pachetul majoritar de acţiuni al firmei era deţinut de fondul elen Global Finance, iar diferenţa de aproape 10% de Liviu Drăgan şi Florin Manea.

Logo Software, care a negociat timp de cinci luni achiziţia, va plăti peste 30 mil. euro pentru acţiunile Totalsoft, a spus Drăgan.

„Compania a fost evaluată cu mult peste 30 milioane euro. Sunt subiectiv, dar cred că Logo a făcut o afacere foarte bună“, a comentat Drăgan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO