Business Hi-Tech

Liviu Dragnea, PSD: Vom extinde facilităţile fiscale la toţi IT-iştii, chiar dacă nu au studii superioare

Liviu Dragnea, PSD: Vom extinde facilităţile fiscale la...

Autor: Corina Zamfir

24.11.2016, 13:32 752

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine că vrea să extindă facilităţile fiscale – impozit pe venit zero, la toţi IT-iştii, chiar dacă nu au studii superioare.

”A fost o perioadă când în România s-a pus accent foarte mult pe liceele de informatică. Rezultatul este foarte bun, oricine lucrează în domeniul IT, nu numai la firmele specializate pe domeniu, vrem să beneficieze de impozit zero”.

El a menţionat că IT-ul va fi o zonă importantă de dezvoltare pentru susţinerea creşterii economice în următorii ani.

În anul 2000, în guvernarea Năstase – PSD, s-au dat facilităţi importante pentru sectorul IT, ceea ce a dus la creşterea spectaculoasă a acestui domeniu, mai ales în perioada crizei.

În IT-ul românesc lucrează peste 100.000 de oameni, iar ponderea acestui sector în PIB a ajuns la 6%, la acelaşi nivel cu construcţiile.

IT-iştii sunt cei mai bine plătiţi anagjaţi din economie în acest moment, cu un salariu mediu lunar de aproape 6.000 de lei, de trei ori mai mult decât salariul mediu pe economie.

El a făcut aceste declaraţii la ZF Special de Miercuri, în care a prezentat planul economic cu care PSD atacă alegerile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO