Business Hi-Tech

Liviu Nistoran, Evolio: Vrem să vindem peste 20.000 de tablete în acest an, de la 11.000 în 2011

no title

Autor: Claudiu Ilioiu, Adrian Dumitrache

25.04.2012, 14:06 299

Televoice Grup a vândut aproximativ 11.000 de tablete în 2011 şi anticipează pentru acest an să comercializeze peste 20.000 de unităţi, a declarat preşedintele societăţii, Liviu Nistoran, în cadrul evenimentului ZF Mobilio-Apps & Business Forum, un eveniment care are drept temă centrală evoluţia pieţei locale de aplicaţii pe mobil şi modalităţile prin care dezvoltatorii locali pot profita de oportunităţile create de explozia vânzărilor de mobile inteligente.

"Vânzările de tablete au crescut în fiecare, aproape exponenţial. Anticipez că, în total, pe piaţa locală vor fi vândute 140 -150.000 de unităţi în acest an. Televoice se plasează pe piaţă cu o cotă undeva în zona a 20%", a spus Nistoran.

El a adăugat că, într-o lună, Televoice va lansa o tabletă cu un ecran de 9,7 inch şi un procesor mai puternic decât cel cu care este dotat iPad 3.

"Tablete Televoice sunt fabricate în China. Noi stabilim configuraţia, alegem un design. Este imposibil de făcut ceva în România în condiţiile fiscale şi legislative actuale", a mai spus şeful companiei.

Televoice a lansat brandul de produse IT&C Evolio în 2007. Sub acest brand, societatea comercializează produse GPS, netbook-uri, produse de comunicaţii fixe şi mobile, produse multimedia şi accesorii.

Societatea a înregistrat afaceri de trei milioane de euro în 2010, estimările pentru anul precedent indicând o dublare, la şase milioane de euro, din care segmentul tabletelor va avea o pondere de 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO