Business Hi-Tech

Lovitură pentru industria hi-tech din Marea Britanie: Microsoft a decis să închidă birourile Skype din Londra şi să-i concedieze pe cei 400 de angajaţi

Lovitură pentru industria hi-tech din Marea Britanie:...

Autor: Ştefan Stan

18.09.2016, 19:43 37499

Microsoft va închide birourile Skype din Londra, măsură care va duce la concedierea majorităţii angajaţilor. În plus, cel mai probabil clădirea de biorui va fi eliberată de Microsoft. Decizia gigantului american vine într-un moment când industria britanică de high-tech este ”disperată” să demonstreze că este deschisă pentru afaceri, în condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană. 

Microsoft a anunţat că a decis să ”unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype şi Yammer” şi va intra într-un proces de consultanţă pentru a scăpa de redundanţa din companie. 

Zece fotografii inedite surpinse la momentul potrivit. Galerie FOTO

Zece insule fascinante din Europa de care probabil nu aţi auzit. Galerie FOTO

Lux este puţin spus! Cum arată cele mai frumoase 15 hoteluri din Europa. Galerie FOTO

”Suntem hotărâţi să facem ce putem pentru a-i ajuta pe cei care vor fi afectaţi în proces”, a anunţat Microsoft.

Serviciul online de comunicaţii Skype, fondat în Londra în 2003 şi cumpărat de Microsoft în 2011 pentru 8,5 miliarde de dolari, are peste 400 de angajaţi în capitala Marii Britanii. 

”Este dezamăgitor. Skype este o afacere emblematică pentru industria hi-tech din Europa şi este un unicorn de inovaţie şi talent”, a spus Russ Shaw, fondatorului grupului industrial londonez Tech London ADvocates, şi anterior vicepreşedintele Skype Emea, care a părăsit compania când aceasta a fost vândă către Microsoft. 

Foştii angajaţi spun că mişcarea nu este surprinzătoare, având în vedere că mai mulţi executivi ai Skype au plecat tacit din companie în ultimii trei ani. ”Ştiu că este natural să integrezi, dar Skype este o fracţiune din compania care era”, a spus un fost angajat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO