Business Hi-Tech

Lovitură pentru Uber: Compania îşi pierde licenţa de funcţionare în Londra

Lovitură pentru Uber: Compania îşi pierde licenţa de...

Autor: Departamentul Economic

25.11.2019, 12:26 172

Uber şi-a pierdut luni licenţa de funcţionare din Londra, pentru a doua oară în mai puţin de doi ani, deoarece autoritatea de reglementare a oraşului a declarat că aplicaţia de taxi nu este „potrivită şi adecvată”, punând în pericol pasagerii, anunţă Reuters. 

O modificare a sistemelor Uber a permis şoferilor neautorizaţi să îşi încarce fotografiile în conturile altor şoferi, ceea ce înseamnă că ar putea lua pasageri ca şi cum ar fi şoferul autorizat, ceea ce s-a întâmplat în cel puţin 14.000 de călătorii, a declarat Transport for London (TfL).

"Este inacceptabil faptul că Uber a permis pasagerilor să folosească maşini cu şoferi fără licenţă şi neasiguraţi", a declarat luni Helen Chapman, directorul autorităţii de licenţiere, reglementări şi taxări din TfL,

Licenţa companiei a expirat luni.

Compania cu sediul în Silicon Valley are la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta decizia şi poate continua să funcţioneze pe tot parcursul procesului, care poate include acţiuni în instanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO