Business Hi-Tech

Lovitură de proporţii pentru Samsung: Nici nu s-a pus praful pe episodul Galaxy Note 7 că un nou scandal a izbucnit pentru companie: Gigantul sud-coreean trebuie să retragă aproape 3 milioane de maşini de spălat ”ucigaşe”

Lovitură de proporţii pentru Samsung: Nici nu s-a pus praful pe episodul Galaxy Note 7 că un nou scandal a izbucnit pentru companie: Gigantul sud-coreean trebuie să retragă aproape 3 milioane de maşini de spălat ”ucigaşe”

Autor: Ştefan Stan

05.11.2016, 21:12 25925

Autoritatea pentru siguranţa consumatorului din SUA a anunţat că 2,8 milioane de maşini de spălat Samsung vor fi retrase de pe piaţă, pornind încă un scandal pentru compania sud-coreeană, a cărei imagini deja a fost afectată puternic de episodul ”Galaxy Note 7”.

Comisia pentru Siguranţa Consumatorului din SUA a anunţat că maşinile de spălat Samsung reprezintă un pericol şi că se pot desprinde hublourile în timp ce este folosită. Compania a primit peste 700 de reclamaţii de incidente, iar nouă persoane chiar au fost rănite de maşinile defectuoase, potrivit unui anunţ al agenţiei de vineri, scrie Wall Street Journal. 

Retragerea afectează 34 de modele de maşini de spălat de la mai multe magazine şi este valabilă pentru produse cu data de fabricaţie care porneşte din 2011.

”Înainte să mai spălaţi un rând de rufe, contactaţi Samsung şi răspundeţi acestei rechemări în fabrică”, a spus Chairman Elliot Kaye, preşedintele asociaţiei. ”Aceste maşini de spălat reprezintă un pericol. Cea mai bună modalitate să evitaţi accidentarea este ca toată lumea care nu a dat încă înapoi maşinile de spălat să contacteze urgent Samsung”.

Imaginea Samsung deja era afectată puternic de scandalul Galaxy Note 7, după ce smartphone-urile luau foc şi explodau. Samsung initial a rechemat produsele, însă şi după înlocuirea bateriilor – considerate motivul exploziilor – smartphone-urile au continuat să facă probleme.

Samsung a fost nevoită să oprească vânzarea, şi ulterior chiar a retras definitive de la vânzare Galaxy Note 7.

Samsung a publicat rezultatele financiare pentru intervalul Q3-2016, arătând adevărata magnitudine a pierderilor rezultate după retragerea de la vânzare şi oprirea definitivă a producţiei pentru modelul Galaxy Note 7.

Comparat aceleiaşi perioade a anului trecut, veniturile operaţionale raportate pentru divizia Samsung Mobile au totalizat doar 87.8 milioane dolari, în scădere cu 96%, conform Go4it.

Reflectând cele mai slabe venituri din ultimii 8 ani pentru divizia Mobile, buletinul publicat de compania sud-coreeană menţionează totuşi un profit operaţional cumulat de 4.5 miliarde dolari, în scădere cu 1.9 miliarde dolari faţă de intervalul Q3-2015.

„Divizia Mobile şi-a văzut veniturile diminuate semnificativ de la un trimestru la altul din cauza efectelor opririi modelului Galaxy Note7”, precizează Samsung în comunicatul de presă.

„Totusi, livrările smartphone au rămas consistente mulţumită vânzărilor stabile obţinute cu actualele modele vârf de gamă, printre care Galaxy S7 şi S7 edge”.

Încheind într-o notă optimistă, Samsung anticipează o revenire a veniturilor, odată cu lansarea noilor vârfuri de gamă smartphone.

 
AFACERI DE LA ZERO