Business Hi-Tech

Lumia 800, nava amiral a noilor telefoane Nokia cu Windows. Cu ce speră finlandezii să revină în cursă? Galerie FOTO

Lumia 800, nava amiral a noilor telefoane Nokia cu Windows. Cu ce speră finlandezii să revină în cursă?

Lumia 800, nava amiral a noilor telefoane Nokia cu Windows

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

26.10.2011, 14:29 7848

Nokia a prezentat miercuri primele smartphone-uri cu sistem de operare Microsoft Windows Phone Mango, de care depind în mare măsură speranţele celor două companii de a-şi face loc pe piaţa telefoanelor "deştepte" şi a tabletelor.

iPhone 4S: Cât costă la poarta fabricii şi cu cât se vinde în magazine

Grupul finlandez, odată lider incontestabil al industriei telefoanelor mobile, încearcă să prindă din urmă rivalii pe piaţa smartphone în cel mai dur, profitabil şi prestigios segment al pieţei.

Nokia a lansat miercuri al Londra modelele Lumia 710 şi Lumia 800, cu preţuri recomandate de 270 de euro, respectiv 420 de euro fără taxe sau reduceri acordate de operatori.

Cea mai importantă caracteristică a modelului de top Lumia 800, care va atrage probabil cei mai mulţi clienţi, este includerea gratuită a serviciilor complete de navigaţie prin satelit oferite de Nokia, transmite Reuters.

Cele două modele sunt disponibile deja pentru precomandă în mai multe ţări şi vor apărea pe pieţele din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Marea Britanie începând din luna noiembrie. Până la sfârşitul anului, telefoanele vor ajunge în Hong Kong, India, Rusia, Singapore şi Taiwan. Lumia 800 şi 710 vor fi lansate pe piaţa din SUA în prima parte a anului viitor şi în China până la jumătatea lui 2012, potrivit Engadget.

Lumia 800 are un design similar cu Nokia N9 şi este dotat cu procesor Texas Instruments de 1,4 GHz, display AMOLED ClearBlack de 3,7 inci, cameră foto de 8 megapixeli, 16 GB de stocare internă şi alţi 25 GB oferiţi gratuit prin serviciul de cloud storage SkyDrive al Microsoft.

Citeste mai multe despreNokia 800pe Go4it.ro.

Lumia 710 are acelaşi procesor de 1,4 GHz, display WVGA ClearBlack de 3,7 inci, 1 GB de memorie RAM, cameră foto de 5 megapixeli şi 8 GB stocare internă.

Nokia Lumia 800 - Serviciu de e-mail şi Office

Nokia Lumia 800 - Navigare şi căutare pe internet

Nokia Lumia 800 - Navigare cu GPS