Business Hi-Tech

Lupta după patente naşte monştri. Kodak valorează prin patentele sale de cinci ori mai mult decât compania în sine

Lupta după patente naşte monştri. Kodak valorează prin patentele sale de cinci ori mai mult decât decât compania în sine

Autor: Adrian Voicu

17.08.2011, 21:23 1386

Eastman Kodak ar putea deţine patente care au o valoare de cinci ori mai mare decât afacerea în sine, făcând din producătorul de camere foto o ţintă perfectă pentru vânătorii de invenţii în domeniul telefoniei mobile.

Kodak, companie care într-o vreme avea o valoare de piaţă de peste 30 de miliarde de dolari, a căzut cu 98% faţă de vremurile de glorie, ca urmare a scăderii cererii de fotografie tradiţională şi pe fondul apariţiei de telefoane mobile cu camere foto incluse, care au lovit în cererea de camere digitale.

Compania din Rochester-New York are pe piaţa de capital o valoare mai mică decât 600 de milioane de dolari, conform datelor Bloomberg.

Cu toate acestea, patentele deţinute de Kodak ar putea valora acum 3 miliarde de dolari, în cazul vânzării, consideră MDB Capital Group.

Şi vânătoarea de patente tocmai a început, Google plătind o sumă considerată de mulţi mult prea mare, de 12,5 miliarde de dolari, pentru Motorola Mobility Holdings, companie a cărei glorie pare să fi trecut, dar care deţine 17.000 de patente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO