Business Hi-Tech

Lupta pentru brevete continuă. Apple, Nokia şi alţii se luptă în oferte pentru 8.800 de brevete

Autor: Ştefan Vrabie

19.08.2011, 00:03 267

Apple, Nokia şi Qualcomm se numără printre companiile de tehnologie care licitează pentru 8.800 de patente scoase la vânzare de compania InterDigital, potrivit mai multor surse familiare cu situaţia, citate de agenţia de presă Reuters. Licitaţia pentru compania specializată în telecomunicaţii wireless care momentan este evaluată la aproape trei miliarde de dolari va fi foarte dură acum când marile companii de tehnologie se luptă pentru a-şi mări portofoliile de brevete.

Potrivit unor surse, compania Google - unul dintre ofertanţii cheie - nu s-a retras în mod oficial de la licitaţie, dar nu este clar dacă popularul motor de căutare va mai licita pentru companie sau nu după ce abia a cumpărat Motorola. Ofertanţii sunt dornici să pună mâna pe cele 8.800 de patente pe care InterDigital le are pentru a-şi consolida sistemele de operare şi smartphone-urile.

Printe cele mai importante patente pe care compania de telecomunicaţii le are se regăsesc inclusiv brevete esenţiale cu privire la tehnologii 3G şi 4G/LTE. Analiştii spun că InterDigital are printre cele mai bune portofolii de patente rămase pe piaţă după falimentul companiei Nortel Networks care şi-a vândut patentele unui consorţiu condus de Apple şi Microsoft luna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO