Business Hi-Tech

Madussi, Xapt: Companiile locale sunt încă reticente la soluţiile în cloud, în 2 ani am avut 13 proiecte

Mihai Madussi, managing director în cadrul Xapt România

Mihai Madussi, managing director în cadrul Xapt România

Autor: Ioana Nita

14.12.2015, 00:08 553

Recrutarea personalului rămâne una dintre cele mai mari probleme din industria de IT din România, spun reprezentanţii furnizorului de soluţii de software.

Soluţiile şi serviciile IT oferite în cloud, deşi promovate şi popularizate la nivel global, dar şi local, nu sunt deocamdată adoptate la scară largă în România, companiile fiind încă reticente la a avea infrastructură IT – servere şi echipamente de stocare de date – precum şi de a plăti licenţele software în regim de subscripţie lunară, potrivit reprezentanţilor Xapt, unul dintre cei mai mari parteneri locali ai gigantului Microsoft pentru soluţiile sale software de business.

„Încă mai există reticenţă în România cu privire la serviciile şi soluţiile IT oferite în cloud. Din 2013 până în prezent am realizat 13 implementări în cloud (licenţe şi infrastructură în cloud), iar în total avem o bază de clienţi de 200 de companii, ceea ce înseamnă că acestea reprezintă sub 10% din totalul proiectelor“, a declarat Mihai Madussi, managing director în cadrul Xapt România, subsidiara locală a companiei ungare cu acelaşi nume care este parte a grupului austriac New Frontier Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO