Business Hi-Tech

Magazinul online KooKoo Grocery a primit o investiţie pre-seed de 500.000 euro şi un leasing operational de 250.000 euro. Banii vor susţine deschiderea a două spaţii noi de depozitare, creşterea portofoliului de produse şi a echipei

Magazinul online KooKoo Grocery a primit o investiţie...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.02.2022, 13:15 624

KooKoo Grocery, magazin online care are ca obiectiv livrarea rapidă din depozitele proprii în 1-2 ore în Bucureşti şi Ilfov, a atras o investiţie pre-seed în valoare de 500.000 de euro de la Blueberry Muffin şi un leasing operaţional în valoare de 250.000 de euro de la Autonom Închiriere Echipament - parte a Grupului Autonom, un furnizor integrat de soluţii de mobilitate şi finanţare pentru companii, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Astfel, cei 750.000 de euro vor fi folosiţi pentru a deschide două noi spaţii de depozitare operate manual, pentru a creşte portofoliul la 10.000 produse şi pentru dezvoltarea echipei.

„Livrăm suficient de rapid din depozitele noastre, aflate în oraş, încât să satisfacem toate poftele. Pentru consumatorii cu chef de plimbare vrem să construim zone moderne de preluare a cumpărăturilor şi magazine cu autoservire. Scopul principal este să avem o gamă relevantă, de înaltă calitate, cu alimente proaspete, alimente uscate, produse pentru îngrijirea casei, îngrijire personală, îngrijirea bebeluşilor, produse pentru animale de companie, şi suplimente alimentare. Desigur, pe rafturile noastre există suficient spaţiu şi pentru brandurile mainstream”, a spus Antonio Iftimescu, fondatorul KooKoo Grocery.

KooKoo Grocery este un proiect care a început în 2020, în Bucureşti, cu Angel Funding de la Marius Persinaru. Iniţial, afacerea s-a concentrat pe piaţa produselor alternative, indie şi artizanale. În plus, KooKoo Grocery are o divizie dedicată clienţilor de tip B2B, care livrează en-gross, rapid şi planificat, cu preţuri preferenţiale pentru clienţii care deţin afaceri mici (de exemplu, cafenele, restaurante, birouri mici).

„(...) Suntem bucuroşi că au ales soluţia de leasing operaţional pentru echipamente de la Autonom, o alternativă din ce în ce mai apreciată de antreprenorii români. Astfel, ei au acces la echipamentele necesare dezvoltării business-ului, fără a bloca capitalul în activ. Închirierea echipamentelor şi soluţiei optime pentru un cash flow previzibil, deoarece rata este fixă pe toată perioada contractuală (între 12 şi 60 de luni) şi integral deductibilă”, a spus Mihaela Mihai, Manager al Autonom Închiriere Echipamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO