Business Hi-Tech

Mai bun decât Galaxy Note Edge: LG arată un smartphone cu ecran extins pe două laturi ale carcasei

Mai bun decât Galaxy Note Edge: LG arată un smartphone...

Autor: Aurelian Mihai

09.01.2015, 19:51 564

După Samsung Galaxy Note Edge, versiunea cam stranie a modelului Note 4 cu ecran îndoit peste una din laturile carcasei, LG a venit la expoziţia CES 2015 cu o interpretare proprie, luând forma unui smartphone prototip al cărui ecran îmbracă ambele laturi ale carcasei.

Momentan fără un nume de scenă, telefonul prototip este echipat un ecran de tip Active Bending OLED produs în fabricile diviziei LG Display. Cu rezoluţie de numai 1280x720 pixeli întinsă pe o diagonală de 6˝, noul ecran nu impresionează prin claritate, însă compensează prin contrastul nativ foarte ridicat estimat la 100.000:1 şi unghiurile de vizibilitate generoase, specifice tehnologiei OLED.

Ţinând cont de faptul că un smartphone cu ecran de 6˝ este incomod de manevrat chiar şi fără interfaţa touch extinsă peste laturile carcasei, rămâne de văzut dacă acest design va fi considerat suficient de practic pentru folosirea într-un produs comercial. Rămâne şi problema disponibilităţii noului tip de ecran în volum suficient pentru demararea producţiei de serie, tehnologia de fabricaţie nefiind încă ajunsă la maturitate deplină.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO