Business Hi-Tech

Mail de la Google si pentru dial-up

17.11.2004, 00:00 20

Google impinge mai departe oferta adresata clientilor care folosesc serviciile sale de email. Cei care au cont Gmail beneficiaza incepand de ieri si de acces POP (Post Office Protocol) la casuta de mail, prin care isi pot verifica mesajele folosind un program client de e-mail uzual: Outlook Express, Eudora, Netscape Mail etc. Facilitatea este extrem de folositoare pentru utilizatorii de Internet cu acces de tip dial-up sau alta forma de acces care presupune plata serviciului in functie de timpul efectiv de conectare.
Serviciul de mail al Google este in faza de testare beta (inainte de lansarea comerciala) si este disponibil unui numar restrans de clienti selectionati pe baza de invitatie din partea altor utilizatori. Oficialii Google au precizat ca nu intentioneaza sa perceapa, in viitor, taxe pentru serviciul de acces POP.
Oferta vine ca replica la decizia Yahoo de a mari capacitatea de stocare a serviciului sau de mail la 250 MB. Yahoo nu ofera acces POP decat contra cost prin intermediul portalului sau din SUA (yahoo.com). In schimb, cei care acceseaza serviciile de mail prin intermediul portalului Yahoo din Marea britanie (yahoo.co.uk) pot beneficia de acces POP gratuit la email.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO