Business Hi-Tech

Majd Bakar - vicepreşedinte pentru inginerie al Google: Echipa din Bucureşti lucrează direct la dezvoltarea produselor Fitbit şi Google Pixel; recrutările vor continua. Utilizatorii privesc ceasurile şi brăţările smart ca pe nişte dispozitive care le oferă informaţii despre sănătate, spune Bakar

Majd Bakar - vicepreşedinte pentru inginerie al Google: Utilizatorii nu doresc să vadă în aplicaţie o grămadă de cifre şi indicatori, care arată lucruri diferite fără să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă ele.

Majd Bakar - vicepreşedinte pentru inginerie al Google: Utilizatorii nu doresc să vadă în aplicaţie o grămadă de cifre şi indicatori, care arată lucruri diferite fără să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă ele.

Autor: Adrian Seceleanu

09.06.2023, 10:00 845

♦ În viitor, am putea adresa întrebări direct ceasului - de tipul „e ok să am acest puls la inimă?“, dialogul urmând să fie purtat cu asistenţi bazaţi pe inteligenţa artificială.

Centrul de inginerie al Fitbit/ Google de la Bucureşti, care are o echipă de peste 350 de oameni, este implicat direct în dezvoltarea produselor dez­voltate de gigantul american, şi va continua să angajeze noi oameni şi să se extindă.

„Nu voi da cifre exacte, dar cred că ştiţi că echipa s-a extins. Sunt câteva sute de oa­meni aici în acest centru şi vom continua să investim în Bucureşti“, a declarat într-un interviu pentru ZF, acordat în Bucureşti, Majd Bakar - vicepreşedinte pentru ingine­rie al Google. Bakar nu a oferit alte detalii, dar mesajul este unul important, în condiţii­le în care gigantul american a derulat în 2022 - la fel ca alte mari companii din tech, runde de concedieri iar CEO-ul Sundar Pichai a afirmat că grupul îşi va concentra resursele pe zonele considerate cheie.

Fitbit a intrat pe piaţa din România du­pă ce la finele anului 2016 a decis să cumpe­re proiectul ceasului inteligent Vector Watch, pornit de Andrei Pitiş. Ulterior, Google a cumpărat Fitbit şi aşa a ajuns să deţină o echipă de ingineri la Bucureşti.

Centrul de cercetare dezvoltare din Ro­mâ­nia nu se ocupă de o sarcină specifică ci este implicat în zone cheie în dezvoltarea de produse, alături de echipe din alte ţări, a precizat Majd Bakar. „Modul în care lu­crăm la Google nu este de tipul «acest centru va fi responsabil doar pentru acest lucru», ci este vorba de întreaga noastră investiţie în gadgeturi purtabile, ceasuri şi brăţări. Vom continua să avem dispozitive Pixel noi şi dispozitive Fitbit în viitor? Cu siguranţă. Succesul ceasului Pixel este o indicaţie că vom continua să investim în acesta. Şi echipa de aici se află în fruntea dezvoltării pentru acest dispozitiv.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO