Business Hi-Tech

Malacopol, AKTA: Piaţa telecom din mediul rural poate creşte cu 25% în trei ani

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

29.07.2011, 00:00 514

Digital Cable Systems, unul dintrefurnizorii mari de servicii de cablu TV, telefonie şi net fix de pepiaţă, care operează în special în mediul rural şi oraşele mici,estimează că în următorii 3 ani piaţa serviciilor telecom dinmediul rural ar putea creşte cu 25%, declară Dinu Malacopol, CEO aloperatorului. Pentru 2011 şi 2012 DCS estimează că penetrareaserviciilor de cablu în mediul rural nu va creşte semnificativ,însă vor apărea oportunităţi interesante de achiziţii. În ceea cepriveşte serviciile de acces internet, compania estimează o uşoarăcreştere cu câteva procente a ratei de penetrare în mediul ruralpână la sfârşitul acestui an.


O creştere similară, dar mai mică, de circa 1%, este estimată şipentru serviciile de telefonie fixă. AKTA, divizia adresatăconsumatorilor individuali, s-a extins în ultimul an şi va continuaacest proces de extindere sub reţeaua de cablu în zone ca Timiş,Argeş, Ilfov, Vrancea şi Ialomiţa. "Intensificarea nevoilor deinformare şi instruire ale populaţiei, precum şi progresultehnologic, vor face ca în anii următori să asistăm la o reluare acreşterii ratelor de penetrare a serviciilor telecom în acestmediu", a declarat Malacopol. "În acest moment, gradul de penetrarea internetului este de circa 20% în mediul rural, faţă de peste 60%în cel urban". Acţionarul majoritar al DCS este fondul americanAIG. La sfârşitul lui 2010 DCS avea un număr de 180.000 de abonaţila servicii de cablu analogic şi digital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO