Business Hi-Tech

Managementul Siveco: Ne vom continua extinderea internaţională în ritm alert

Soţii Irina Socol şi Ale­xandru Rădăşanu au fondat Siveco în 1992. Foto Adrian Seceleanu

Soţii Irina Socol şi Ale­xandru Rădăşanu au fondat Siveco în 1992. Foto Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

09.01.2014, 21:35 826

Siveco, cel mai mare producător local de software, cu afaceri de 70 mil. euro în 2012, îşi va continua într-un ritm „alert“ expansiunea pe pie­ţele interna­ţionale şi după ce manage­mentul companiei a răs­cumpărat pachetul de 32,5% din acţiuni deţinut de fondurile de investiţii En­terprise Investors (EI) şi Intel Capital, au declarat Irina Socol şi Alexan­dru Rădă­şa­nu, fondatorii producătorului de soft, în prima lor inter­venţie publică legată de acest subiect.

„Interesul investitorilor pentru compania noastră ne onorează, dar am decis să ne valorificăm noi înşine atuurile şi experienţa câştigată“, a spus Irina Socol. „Dorim să continuăm în ritm alert extinderea pe pieţele străine“, a declarat Alexandru Rădăşanu. În 2012, aproape 40% din veniturile Siveco au venit din străinătate. Ală­turi de alţi trei membri ai managementului, fondatorii Si­veco au cum­părat la finele anului trecut, după ce au obţinut o finan­ţare de 14,7 mil. $ de la Raiffeisen Bank, pachetul de 32,5% din acţiuni deţinut de fondurile de inves­tiţii. Va­loarea tranzacţiei a rămas confiden­ţială.

În 2005, Intel şi EI au luat 32,5% din Siveco pentru 12 mil. $.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO