Business Hi-Tech

Mandat de patru ani la conducerea UPC pentru Severina Pascu

Mandat de patru ani la conducerea UPC pentru Severina Pascu

Autor: Magraon Andreea

23.01.2011, 23:35 70

Severina Pascu, 38 de ani, are un mandat de patru ani pentrufuncţia de director executiv al UPC România, numărul doi pe piaţalocală de servicii TV, potrivit unei decizii luate de AdunareaGenerală a Acţionarilor, publicate de companie în MonitorulOficial. Ea a preluat funcţia la începutul acestui an, după cefostul CEO, americanul Jack Mikaloff, 63 de ani, s-a retras dinactivitate. UPC, subsidiara locală a companiei americane LibertyGlobal, a anunţat la începutul lunii noiembrie schimbarea demanagement.

Severina Pascu a absolvit Academia de Studii Economice şi alucrat pentru KPMG, Metromedia şi CAIB România înainte de a deveni,în martie 2008, director financiar al UPC - o companie cu peste unmilion de clienţi şi venituri anuale de peste 100 mil. euro. Eaşi-a început cariera în 1996 în cadrul KPMG România şi şi-acontinuat-o ulterior în Marea Britanie, unde activitatea sa a fostconcentrată pe companii locale şi multinaţionale din domeniulproducţiei şi din sectorul serviciilor. Între 2000 şi 2005,Severina a lucrat în cadrul Metromedia International Telcell,companie americană de telecomunicaţii prin cablu, unde a deţinut oserie de funcţii de conducere, atât în România cât şi în Londra. Eaa început ca Director Financiar pentru România şi Moldova, iar în2001 s-a mutat la Londra. Ea a contribuit la dezvoltarea şiextinderea business-ului companiei la nivel regional asigurândcoordonarea activităţilor financiare a 13 subsidiare din 8 ţări alegrupului. Între 2003 şi 2004, a fost numită Director General pentruLituania al Metromedia International.

După acumularea unei experienţe de peste 5 ani pe planinternaţional, Severina Pascu a ales să se întoarcă în România, caDirector în cadrul CAIB România, una dintre principalele bănci deinvestiţii din Europa Centrală şi de Est. Activitatea la CAIB acontinuat până în 2008, cand s-a alaturat echipei UPC România.

Compania de cablu nu va angaja un nou CFO după promovareaSeverinei, atribuţiile ei fiind preluate de Monica Apostol, 39 deani, director finance & accounting în cadrul companiei. Apostola absolvit ASE-ul şi a făcut un MBA la Universitatea din Bristol.Înainte de a fi recrutată de UPC, ea a lucrat pentru compania deconsultanţă Deloitte (în perioada 2003 - 2008).

AFACERI DE LA ZERO