Business Hi-Tech

Manuel Gallo, NEC: Operatorii de telefonie trebuie să se extindă şi pe piaţa de cloud-computing

Manuel Gallo, NEC: Operatorii de telefonie trebuie să se extindă şi pe piaţa de cloud-computing

Autor: Adrian Voicu, Alexandru Matei

18.10.2011, 11:52 317

"Cea mai bună metodă prin care se pot lansa pe piaţa de cloud computing operatorii de telefonie este lansarea unui serviciu de tip marketplace prin care aceştia îşi pot vinde aplicaţiile", a declarat Manuel Gallo, Global Carrier Cloud Competence Center şi director of Sales & Business Development în cadrul NEC, în cadrul forumului ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

Importantă este găsirea de aplicaţii care să aibă cel mai mare succes la clienţi. "Companiile telecom trebuie să le ofere clienţilor ceea ce vor pentru a-i reţine. Vom ajuta companiile să facă acest lucru oferindu-le astfel de aplicaţii", a spus Gallo.

Gallo dă drept exemplu colaborarea NEC cu operatorul spaniol de telefonie Telefonica. Operatorul oferă servicii de tip Saas - "Software as a Service" -, prin care utilizatorii plătesc pentru anumite aplicaţii ce le permit să îşi crească productivitatea fără ca acest lucru să aibă loc în paralel cu creşterea puternică a costurilor.

"Este destul loc pentru 3-4 operatori în România, dar nu doar dacă oferă servicii de voce. Dacă se va face acest lucru, peste 5 ani nu va fi loc nici de 1-2 operatori. Companiile trebuie să găsească surse noi de venit, iar cloud-ul este una dintre ele", a completat Gallo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO