Business Hi-Tech

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone, a fost într-o vizită discretă în Bucureşti. Laude pentru hubul Vodafone de la Politehnica din Capitală: a devenit un puternic incubator digital

Margherita Della Valle, CEO al grupului britanic Vodafone, discută cu membri ai echipei Vodafone la hubul din Politehnica din Bucureşti: Ciprian Zamfirescu, Nicolae Vîlceanu şi Achilleas Kanaris

Margherita Della Valle, CEO al grupului britanic Vodafone, discută cu membri ai echipei Vodafone la hubul din Politehnica din Bucureşti: Ciprian Zamfirescu, Nicolae Vîlceanu şi Achilleas Kanaris

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2024, 18:19 9065

Margherita Della Valle, CEO al grupului britanic Vodafone, s-a aflat recent în Bucureşti, unde a vizitat printre altele şi hub-ul deschis de subsidiara din România la Universitatea Politehnica, conform unui mesaj publicat de echipa de comunicare a grupului pe reţeaua de business LinkedIN.

Imaginile publicate pe contul CEO-ului Vodafone arată că la vizită a participat şi Mihnea Costoiu, rectorul UNSTPB.

“Vodafone Innovation Hub din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti este un exemplu excelent de utilizare a tehnologiei pentru a ne "conecta la un viitor mai bun". Acesta a devenit un incubator digital puternic, valorificând energia şi ideile studenţilor şi ale cadrelor universitare. Printre ideile care au devenit deja realitate de când hub-ul a fost lansat în 2023 se numără senzori #IoT avansaţi pentru aplicaţii medicale şi monitorizarea inteligentă a mediului, algoritmi #AI pentru aplicaţii de telecomunicaţii şi nanosateliţi - susţinuţi de o rachetă complet funcţională - care încap în palma mâinii, folosiţi pentru predicţii meteorologice şi agricultură de precizie.

Echipa noastră din România are o experienţă extraordinară în ceea ce priveşte utilizarea inovaţiei pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. O reţea de drone gestionată în parteneriat cu Salvamont, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din ţară, a sprijinit salvatorii în salvarea a mii de vieţi prin acoperirea unui teren mai mare în jurul Munţilor Carpaţi.

Mulţumim echipei Vodafone România şi doctoranzilor pentru că au demonstrat cum ideile, pasiunea şi tehnologia se pot uni pentru a face diferenţa”, conform mesajului publicat pe contul de LinkedIn al CEO-ului grupului Vodafone.

În trecut liderii giganţilor de telecom aveau şi interacţiuni cu media în contextul deplasărilor la Bucureşti, obicei pierdut în ultimii ani şi de liderii celorlalte mari gupuri prezente pe piaţa locală, respectiv Orange şi Deutsche Telekom şi OTE.