Business Hi-Tech

Marian Murguleţ, fost diplomat, care apoi a trecut în IT&C la privat (Siveco, S&T) şi la stat (CIO guvernamental, Radiocom), a devenit unicul acţionar al integratorului IT&C Trencadis, cu afaceri de 34 mil. euro în 2023, prin preluarea acţiunilor deţinute de Frank Timiş. „Tranzacţia a fost iniţiată de ambii acţionari”

Marian Murguleţ

Marian Murguleţ

Autor: Adrian Seceleanu

29.05.2024, 04:00 443

Trencadis, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 167 mil. lei (33,5 mil. euro) în 2023, a devenit o companie controlată integral de Marian Murguleţ, CEO şi acţionar majoritar al companiei din martie 2022, după ce fostul diplomat şi manager în companii IT&C devenit antreprenor a ajuns la un acord pentru achiziţia pachetului minoritar deţinut de omul de afaceri de origine română Frank Timiş, conform unui anunţ al societăţii.

“Marian Murguleţ, CEO al Trencadis, a preluat controlul absolut al companiei, devenind acţionarul unic prin preluarea participaţiilor deţinute de First Investment Holding LTD, (cu 22,48%)”, conform anunţului companiei.

Marian Murguleţ, care a intrat în atenţia publicului odată cu preluarea poziţiei de CIO guvernamental în perioada 2019 - 2021, şi-a început cariera în diplomaţie, în 2003, la ambasada României în Suedia. El a trecut în 2008 în industria de IT&C, unde a activat şi în mediul privat (la firma locală Siveco - care la un moment dat era starul contractelor IT cu statul, iar apoi şi la austriecii de la S&T) dar şi la stat (director de IT guvernamental - o poziţie care ulterior a dispărut, şi membru în boardul companiei de comunicaţii de stat Radiocom). La Siveco, Marian Murguleţ a fost responsabil de mai multe pieţe internaţionale, iar apoi a condus biroul din Turcia, până în 2015.
În martie 2022, Marian Murguleţ a devenit acţionar majoritar al Trencadis, odată cu exitul fondatorului companiei - Radu Negulescu, care a renunţat la afacerile cu statul pentru a lansa Sessions, un start-up care a creat un produs care concurează cu Zoom, şi care se numeşte Sessions.

Solicitat de ZF să ofere detalii despre cum s-a ajuns la această tranzacţie, Marian Murguleţ a precizat că ...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24