Business Hi-Tech

Marian Popa, Deutsche Bank Technology Centre: “Există o percepţie în rândul tinerilor cum că informaticienii sunt nişte dactilografi roboţi foarte bine plătiţi”

Marian Popa, Deutsche Bank Technology Centre: “Există...

Autor: Simona Tatu

13.11.2017, 11:36 921

Tinerii sunt reticenţi în a allege o carieră în domeniul informatic şi au multe prejudecăţi privind meseriile de informatician, una dintre ele fiind aceea că informaticienii sunt nişte dactilografi roboţi foarte bine plătiţi, este de părere Marian Popa, director general al Deutsche Bank Technology Centre, prezent în cadrul conferinţei ZF Digital 17.

“Din 25.000 de elevi care merg anual la liceele de informatică sau cele cu profil real, doar 5.000-6.000 se duc mai departe la facultăti de informatică. Aşadar, baza există, doar că nu este suficient de informată. Există o percepţie în rândul tinerilor că informaticienii sunt nişte dactilografi roboţi foarte bine plătiţi”. a mai spus Marian Popa, director general al Deutsche Bank Technology Centre.

Ce a mai declarant Marian Popa:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO