Business Hi-Tech

Marinescu, ANCOM: Pro TV are OK pentru teste cu tehnologia 3D

13.04.2010, 17:33 61

Autoritatea nationala de reglementare in comunicatii (ANCOM) aacordat companiei Pro TV, liderul pietei locale de televiziune,avizul pentru a face teste cu transmisiuni TV in formattridimensional (3D), a declarat Catalin Marinescu, presedintelearbitrului telecom.

"ANCOM sprijina lansarea noilor tehnologii pe piata din Romania,fiind un promotor al inovatiei in beneficiul utilizatorului final.Speram ca interesul manifestat de mai multi producatori de a lansape piata din Romania televizoarele 3D sa le aduca utilizatoriloroferte competitive si preturi avantajoase. Pentru a veni inintampinarea nevoilor utilizatorilor pentru un continutdiversificat in format 3D, Autoritatea si-a aratat deja sprijinulpentru televiziunile care fac demersuri pentru a transmite informat 3D - in acest sens ne-am dat recent acordul catre Pro TVpentru a experimenta tehnologia 3D, in urma solicitarii venite dinpartea companiei", a declarat Marinescu.

Compania Pro TV S.A. detine posturile de televiziune Pro TV,Acasa, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro si MTVRomania.