Business Hi-Tech

Măriuca Talpeş, director general al Intuitext: La un moment dat a venit din partea fracezilor o cerere de aplicaţie pentru profesori şi elevi. Atunci ni s-a aprins primul beculeţ

Măriuca Talpeş, director general al Intuitext: La un...

Autor: Georgiana Călin

12.03.2017, 14:15 784

Softwin, una dintre companiile cu vechime în domeniul tehnologic, a apărut pe piaţă în 1990, fiind fondată de soţii Florin şi Măriuca Talpeş. „Începusem să facem software pentru străini, în regim de outsourcing, iar la un moment dat a venit din partea fracezilor o cerere de aplicaţie pentru profesori şi elevi. Atunci ni s-a aprins primul beculeţ”, declară Măriuca Talpeş, directorul general al companiei.

Mai târziu, o altă companie din SUA le cerea ajutorul pentru a realiza o „carte digitală”, iar în următorii ani au creat device-uri de acelaşi tip pentru mai multe ţări europene. 

Astfel s-au derulat primii paşi ai companiei în domeniul educaţiei digitale, pe care au început să o implementeze şi în România, unde au introdus pentru prima dată conceptul de eBooks. Intuitext este astăzi compania de software educaţional a grupului Softwin, prin care propune diverse produse în format electronic atât pentru elevi, cât şi pentru profesori sau părinţi.

Pe piaţa educaţională din România, compania oferă manuale digitale, pe care copiii le primesc alături de cele tipărite. „Manualele digitale sunt parte dintr-un pachet care completează hârtia, pentru tot ciclul primar, şi determină o experienţă de învăţare plăcută, datorită resurselor interactive propuse de specialiştii în educaţie”, declară Măriuca Talpeş. 

Pe de altă parte, compania a dezvoltat şi un alt tip de produs – platformele online – folositoare pentru elevii care învaţă în ritmul propriu, fără un profesor alături. „În plus, am ţinut cont de dorinţa copiilor de a petrece timp online, dar şi de îngrijorarea părinţilor că spaţiul virtual nu este atât de sigur”, mai spune reprezentanta Intuitext.

Citiţi continuarea în Business Magazin

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO