Business Hi-Tech

Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone: Companiile care au avut şi înainte de pandemie soluţii digitale implementate, au fost primele care au continuat procesul de digitalizare. Însă, companiile îşi dau seama că nu pot continua să funcţioneze decât dacă se digitalizează

Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.09.2020, 14:08 149

Marius Coman, IoT Country Sales Manager în cadrul Vodafone, spune că firmele care foloseau şi înainte de pandemia de COVID-19 soluţii digitale au fost primele care au continuat procesul de digitalizare.

„Lucrurile au fost accelerate în ultimele şase luni, companiile au căutat soluţii pentru a creşte gradul de digitalizare, pentru a automatiza procesele de business. Companiile care au avut soluţii implementate înainte de pandemie, au fost primele care au continuat procesul de digitalizare”, a spus Marius Coman în cadrul videoconferinţei ZF High-Tech Innovation Summit 2020 - Cum repornim business-ul prin digitalizare.

El a adăugat că digitalizarea va fi un „must have” pe agenda unui număr cât mai mare de companii, indiferent de industria în care activează. „Dacă companiile de retail au fost cele care îau avut până acum focus pe transformare digitală, astăzi, cei care vor adopta rapid soluţii sunt cei din producţie. O să discutăm tot mai mult despre smart factoring, iar asta se va întâmpla folosind tehnologia 5G.”

 

Alte declaraţii

 

România este a cincea piaţă cea mai atractivă din Europa pentru producţie. Venim în întâmpinarea nevoilor acestor companii. Mai multe companii de producţie sunt interesate de soluţii care să le ajute să obţină infomaţii în timp real despre consumul de utilităţi – sunt soluţii care ajută companiile să eficientizeze productivitatea, soluţii prin care companiile pot avea acces la informaţii de la distanţă, senzori care să ducă la scădearea costurilor.

Tehnologia 5G va fi un pas mare pe care companiile îl va face. 5G va aduce scbimbări în cle mai multe dintre industrii – transport, asistenţă medicală, retail, oil and gas.

Prin adopţia noilor tehnologii companiile vor deveni adevărate arene digitale. Sunt ţări în Europa unde tehnologhia 5G a înlocuit infrastructura existentă de Wi-Fi. Tehnologia 5G va deschide calea spre noi soluţii, realitate augumentată, roboţi industriali, care vor folosi caracteristicile 5G, viteza de răspuns şi garantarea calităţii serviciilor.

Ne uităm să accelerăm procesul de digitalizare. Perioada de şase luni a reprezentat o perioadă în care companiile s-au reinventat în procesul de a lucra, de a interacţiona cu clienţii. Probabil că această stare va mai dura, iar proiectele care au fost amânate sunt acum reluate. Companiile îşi dau seama că nu pot continua să funcţioneze decât dacă se digitalizează, dacă adoptă soluţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO