Business Hi-Tech

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, va fi audiat săptămâna viitoare în Congresul SUA

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, va fi audiat...

Autor: Adrian Seceleanu

05.04.2018, 00:00 197

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, va fi audiat săptămâna viitoare, pe 11 aprilie, de Congresul SUA în scandalul provocat de utilizarea de către o firmă de consultanţă politică din Marea Britanie a unor informaţii extrase de pe reţeaua socială despre 50 de milioane de americani, scrie Reuters.

Zuckerberg va apărea în faţa Comisiei pentru energie şi comer. „Audierea va reprezenta un moment important de a aduce în prim-plan probleme critice legate de intimitatea datelor personale şi pentru a-i ajuta pe toţi americanii să înţeleagă mai bine ce se întâmplă cu datele lor personale”, au afirmat, într-o declaraţie comună, republicanul Greg Walden şi democratul Frank Pallone.

De la izbucnirea scandalului acţiunile Facebook au scăzut cu aproape 20%, capitalizarea bursieră fiind în prezent de 452 mld. dolari, cu aproape 90 de miliarde de dolari mai mică în raport cu 16 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO