Business Hi-Tech

Markus Lause, Vodafone: Ne concentrăm pe parteneriate cu integratori IT, date mobile şi extinderea reţelei fixe

Markus Lause

Markus Lause

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2014, 00:08 628

Cu o rată de utilizare a smartphone-urilor de doar 33% în prezent România are încă în faţă 2-3 ani de creştere susţinută pe acest segment. Piaţa trece de la comunicarea prin voce la cea prin e-mail, WhatsApp sau alte aplicaţii.

Grupul britanic Vodafone are în plan să îşi extindă şi în România infrastructura de comunicaţii fixe - pentru a fi capabil să le ofere clienţilor pachete complete de servicii, şi este şi în căutare de parteneri din rândul integratorilor de soluţii IT cu care să atace împreună clienţii companii, pe lângă focusul „tradiţional“ pentru creşterea numărului de utilizatori pentru serviciile de internet mobil, a declarat Markus Lause, germanul care a preluat în luna aprilie a anului trecut conducerea diviziei comerciale de business a operatorului.

„Vodafone devine un operator de servicii convergente în Europa. Avem deja o infra­structură fixă extinsă şi vom face în acest an o investiţie adiţională în România pentru a ne dezvolta şi mai mult infrastructura din România“, a precizat Lause, însă fără a oferi date exacte despre nivelul de dezvoltare actual al reţelei Vodafone sau despre planurile de expansiune. El a insistat însă că Vodafone se concentrează pe expansiunea reţelei fixe în condiţiile în care clienţii business vin din ce în ce mai mult către operator cu solicitarea de a furniza pachete de servicii.

„Este o tendinţă semnificativă pe piaţă: clienţii ne solicită soluţii integrate - ceea ce înseamnă servicii de comunicaţii fixe şi mobile, apeluri internaţionale şi de asemenea roaming. Asistăm la o schimbare, clienţii au trecut de la negocierile axate puternic pe preţuri la un focus pe pachete complete de comunicaţii. Ei vin către noi şi întreabă despre comunicaţii mobile şi fixe şi despre soluţii care pot fi implementate pe baza infrastructurii de comunicaţii fixe şi mobile. Aceşti clienţi spun că vor un singur furnizor pentru serviciile de comunicaţii şi aceste soluţii.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO