Business Hi-Tech

MasterCard face încă un pas în direcţia utilizării telefoanelor mobile ca instrumente de plată

MasterCard face încă un pas în direcţia utilizării telefoanelor mobile ca instrumente de plată

Autor: Paul Comsa

27.02.2012, 16:31 411

Compania de plăţi şi tehnologie MasterCard a anunţat că va oferi servicii bancare prin intermediul telefoanelor mobile clienţilor din ţările în curs de dezvoltare. În acest scop, MasterCard a încheiat parteneriate cu trei furnizori de platforme de servicii financiare mobile, Comviva, Sybase 365 şi Utiba, ale căror soluţii mobile de plată sunt instalate şi utilizate de peste 200 de operatori de telecomunicaţii şi bănci din toată lumea şi se adresează unui număr de peste un miliard de consumatori.

Clienţii MasterCard vor putea cumpăra produse şi servicii cu ajutorul telefoanelor mobile, de la comercianţii care acceptă plăţi securizate prin intermediul cardurilor de tip contactless. Telefoanele vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de produse şi servicii, efectuarea unor transferuri de fonduri sau la plata facturilor.

"Cu aproximativ 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, la nivel global, acest program oferă noi modalităţi de plată, inteligente şi comode, prin intermediul unui instrument foarte accesibil în ziua de azi. Abordarea noastră este să lucrăm cu cei mai importanţi jucători în cadrul ecosistemului Mobile Money, pentru a aduce mai aproape beneficiile plăţilor electronice către cei care nu au acces la servicii financiare tradiţionale. Comviva, Sybase 365 and Utiba sunt parteneri strategici ai platformei, care ne ajută să implementăm această viziune", spune Mung Ki Woo, directorul executiv al diviziei pentru plăţi mobile din cadrul companiei MasterCard.

Conturile clienţilor vor fi administrate de operatorii de telefonie mobilă, cu prijinul băncilor care vor participa la program.

MasterCard operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, oferind un liant între consumatori, instituţii financiare, comercianţi, autorităţi şi companii din peste 210 ţări şi teritorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO