Business Hi-Tech

Masterplanul Amazon pentru industria de plăţi: Compania condusă de cel mai bogat om din lume vrea să îţi transforme palma într-un card contactless

Masterplanul Amazon pentru industria de plăţi: Compania...

Autor: Alex Ciutacu

20.01.2020, 12:29 796

Gigantul american Amazon, condus de Jeff Bezos, dezvoltă o soluţie pentru a le permite clienţilor să îşi conecteze cardurile de credit sau de debit cu propriile mâini, încât aceştia îşi pot scana palma atunci când plătesc în magazinele fizice, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Deşi proiectul este încă la început, Amazon a început deja să lucreze la testarea diverselor prototipuri de terminal împreună cu Mastercard, JPMorgan Chase, Wells Fargo şi Synchrony Financial.

Compania condusă de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a înregistrat un patent pentru „un sistem de identificare non-biometric” care presupune „un scanner de mână” care ar trebui să scaneze modul în care arată palma unui individ.

Nu este clar încă dacă Amazon vrea să analizeze imaginea palmei sau să introducă un potenţial cip în palmă.

Cu toate acestea, chiar dacă proiectul este încă la început, Amazon proiectează o imagine referitoare la ideile pe care le are pentru transformarea industriei financiare şi de plăţi.

Compania deja a anunţat un plan masiv pentru extinderea prezenţei fizice, prin locaţiile Amazon Go – care funcţionează fără casieri şi unde clienţii pot plăti chiar şi printr-un serviciu de plată prin voce.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO