Business Hi-Tech

Matei, Zenith Media: Piaţa de publicitate online va creşte cu 8-11% în acest an

Autor: Adrian Seceleanu

10.03.2014, 00:08 152
Mai mult de o treime dintre români intră pe internet de pe telefonul mobil inteligent, această tendinţă accentuându-se în anul 2013, a declarat Octavian Matei, digital manager la agenţia de publicitate Zenith Media, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
„Treizeci la sută din români intră pe internet de pe smartphoneuri, 7% de pe tablete. În ultimele 8 luni observăm pe principalul site de socializare din România Facebook o creştere a accesărilor de pe terminale mobile de 30 de puncte procentuale. De la 33% din total accesări din august 2013, acum ajungem la 53% accesări de pe smartphone şi tabletă. Dacă se mai adaugă şi telefoanele de generaţie veche care au capacitatea de a intra pe Facebook, ajungem la 66% accesări de pe terminale mobile. Se estimează în jur de 3 milioane de utilizatori români care intră zilnic pe Facebook. Sunt 9 milioane de utilizatori în total care intră cel puţin o dată pe lună“, a declarat Matei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO