Business Hi-Tech

Mazars, companie de consultanţă în afaceri: Blocajele de la nivelul consiliilor de administraţie ameninţă să limiteze implementarea şi investiţiile în inteligenţă artificială. ”Deşi avem o mulţime de oameni talentaţi în România, nu există încă suficientă deschidere către acest tip de tehnologii”

Mazars, companie de consultanţă în afaceri: Blocajele...

Autor: Roxana Rosu

18.02.2021, 15:40 137

Integrarea inteligenţei artificiale (IA) în procesele de business ale unei companii duce la îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi reducerea costurilor, dar  „blocajele de la nivelul consiliilor de administraţie” ameninţă să limiteze implementarea şi investiţiile în această nouă tehnologie, arată un studiu realizat de Mazars, firmă internaţională de audit şi consultanţă în afaceri, împreună cu Board Agenda şi în parteneriat cu INSEAD Corporate Governance Centre.

Organismele de conducere recunosc valoarea inteligenţei artificiale (IA), însă sunt preocupate de capacitatea lor de a face faţă dezvoltărilor tehnologice rapide, având în vedere nivelurile necesare de cunoştinţe tehnice şi de înţelegere, potrivit raportului.

Potrivit afirmaţiilor a peste jumătate dintre participanţii la studiu, consiliile lor de administraţie nu au competenţe sau cunoştinţe suficiente privind tehnologia, în general, sau inteligenţa artificială şi implicaţiile acestora asupra afacerilor.â

Doar un sfert dintre respondenţi sunt de părere că consiliul de administraţie şi conducerea executivă au evaluat abilităţile şi instruirea necesare pentru a conduce implementarea tehnologiilor de IA în viitor.

Practic, beneficiile potenţiale generate de IA sunt ameninţate de „blocajele de decizie de la nivelul organelor de conducere”.

„Deşi avem o mulţime de oameni talentaţi în România, cu abilităţile şi cunoştinţele potrivite pentru a inova şi dezvolta noi modele de afaceri cu ajutorul AI, nu există încă suficientă deschidere către acest tip de tehnologii. Adopţia noilor tehnologii este încă lentă, din cauza calităţii slabe a datelor şi a sistemelor vechi încă operaţionale, acestea fiind unele dintre principalele constrângeri, alături de bugetele reduse alocate acestui domeniu.”, a menţionat Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services& Advisory Leader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO