Business Hi-Tech

McKinsey: Economia digitală ar putea contribui cu 42 de miliarde de euro la PIB-ul României în 2025

Daniel Spiridon, managing partner în cadrul biroului McKinsey & Company din România

Daniel Spiridon, managing partner în cadrul biroului McKinsey & Company din România

Autor: Ioana Nita

14.12.2018, 00:07 456

„România este a doua ţară din regiune cu cel mai mare potenţial de creştere a economiei digitale, după Polonia.“

Digitalizarea poate deveni motorul de creştere a eco­nomiei României în urmă­torii ani, în condiţiile în care aceasta ar putea con­tribui cu până la 42 miliarde de euro la PIB în 2025, dacă atât mediul privat, cât şi statul vor face paşii necesari accelerării transformării di­gitale pe plan local, conform unui studiu rea­li­zat de compania de consultanţă McKinsey & Company la nivelul Europei Centrale şi de Est.

„Studiul «The Rise of Digital Chal­lengers» a pornit de la întreaga regiune pentru a avea o perspectivă unitară a ceea ce tre­buie făcut – aceeaşi metodologie pentru com­parare şi recomandări. România este a doua ţară din regiune în ceea ce priveşte potenţialul contribuţiei economiei digitale în PIB. Având în vedere mixul sectoarelor în PIB. şi potenţialul de automatizare şi digita­li­zare, noi putem să ajungem la un procent mai mare din PIB generat de economia digi­tală. Avem o infrastructură digitală - inter­net fix şi mobil - care oferă o bază foarte bună de plecare, pe care nu o vedem la acelaşi nivel în regiune“, a declarat Daniel Spi­ridon, managing partner în cadrul bi­roului McKinsey & Company din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO