Business Hi-Tech

Meetgeek.ai, startup de tehnologie care construieşte un asistent AI, a închis o rundă de finanţare de 500.000 euro. „Finanţarea va susţine planurile de creştere a bazei de clienţi şi de dezvoltare a tehnologiei”

Meetgeek.ai, startup de tehnologie care construieşte un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.06.2022, 10:20 64

Meetgeek.ai, un startup de tehnologie care construieşte un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams şi Zoom, a finalizat o rundă de investiţii în valoare de 500.00 de euro condusă de fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV), arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Runda de investiţii susţine planurile companiei de creştere a bazei de clienţi şi de dezvoltare a tehnologiei.

„Meetgeek.ai este adoptat rapid de companiile care doresc să capteze momentele importante din conversaţii, să-şi optimizeze procesele de vânzări sau de recrutare. Suntem mândri de ceea ce a realizat echipa până acum de la prima noastră investiţie şi suntem încrezători că pot deveni un jucător global cheie în acest spaţiu. Vedem această tehnologie care schimbă jocul devenind noul standard pentru telemuncă sau sistemul de lucru hibrid”, a spus Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game.

De asemenea, compania angajează în mod activ profesionişti în marketing digital, business developers sau ingineri software, cu misiunea de a redefini cultura şedinţelor în companii.

„Este o oportunitate în piaţă şi acum este momentul perfect pentru a face parte din echipa noastră. Am parcurs un drum lung în construirea unui produs competitiv, dar este încă suficient de devreme pentru a avea un impact semnificativ. Observăm o piaţă înfometată, gata să fie educată şi în căutare activă de soluţii pentru a automatiza şi eficientiza şedinţele de la un capăt la altul. Există o cerere mare şi ne dorim să livrăm rapid soluţii. Acest lucru ne ţine în priză şi ne motivează”, a spus Dan Huru, co-fondator şi CEO al Meetgeek.

Meetgeek este folosit frecvent de echipele de vânzări, specialiştii în recrutare de personal şi consultanţi, dar este util şi pentru întâlniri interne sau pentru predarea cursurilor. Platforma este disponibilă pe Zoom, Google Meet şi Microsoft Teams, suportă mai multe limbi (inclusiv româna) şi are deja impact asupra operaţiunilor zilnice a peste 500 de companii din SUA şi UE.

În ultimul an, compania a investit în dezvoltarea produsului, lucrând cu sute de organizaţii, potrivit reprezentanţilor Meetgeek. De asemenea, EGV a investit prima dată 150.000 euro în start-up-ul Meetgeek, în 2021.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO