Business Hi-Tech

Cum merg discuţiile legate de vânzarea Telekom: înţelegere în linii mari cu Orange pentru fix, negocieri epuizante cu Digi pentru mobil. Contextul politic dificil de la Bucureşti provoacă anxietate la Paris şi Bonn

TIM HÖTTGES, CEO al grupului Deutsche Telekom, şi CLAUDIA NEMAT, membru în boardul DT, cei care au avizat strategia pe piaţa din România a grupului, aşteaptă acum să ajungă la un acord pentru a părăsi piaţa românească.

TIM HÖTTGES, CEO al grupului Deutsche Telekom, şi CLAUDIA NEMAT, membru în boardul DT, cei care au avizat strategia pe piaţa din România a grupului, aşteaptă acum să ajungă la un acord pentru a părăsi piaţa românească.

Autor: Adrian Seceleanu

27.09.2019, 00:07 17780

Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecom din Europa, ar fi agreat în linii mari cu rivalii de la OTE/Deutsche Telekom detaliile achi­ziţiei operaţiunilor fixe (fostul Rom­telecom) din cadrul grupului Telekom România, în timp ce negocierile pentru vânzarea diviziei mobile (fostul Cosmote) ar fi încă în plină desfăşurare în condiţiile în care structura tranzacţiei se anunţă a fi una complexă iar echipa miliardarului oră­dean Zoltan Teszari îşi confirmă, reputaţia de partener epuizant de discuţii, au declarat pentru ZF surse din piaţa de telecom.

Pe segmentul de comunicaţii fixe, Orange şi Deutsche Telekom ar fi agreat în linii mari detaliile tranzacţiei, dar lucrurile nu avansează în principal pentru că administraţia de la Bucureşti a amânat să ofere răspunsuri clare la o serie de întrebări puse de Paris înainte de a merge înainte cu o achiziţie de sute de milioane de euro, care se va adăuga unei facturi similare şi pentru licitaţia 5G. Francezii chiar îşi doresc să per­fec­teze tranzacţia, zeci de oameni lu­crând la Bucureşti şi Paris pentru per­fec­tarea de­taliilor, interesul fiind transmis direct ad­ministraţiei chiar şi de preşedintele Orange Stephane Richard, conform surselor ZF.

Anxietatea este însă în creştere la Paris pentru că după o vară întreagă în care administraţia de la Bucureşti a evitat să-şi asume un răspuns clar în legătură cu tran­zac­ţia, acum guvernul şi-a pierdut majo­ritatea parlamentară, iar cam­pania electorală pentru alegerile prezidenţiale se află la câteva săptămâni distanţă - un context politic extrem de dificil pentru tranzacţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO