Business Hi-Tech

Metaminds, integrator de soluţii de securitate cibernetică, trece la un sistem dualist de administrare

Metaminds, integrator de soluţii de securitate...
27.02.2023, 00:00 210

Integratorul de soluţii de securitate cibernetică Metaminds (fostul Nova Tech), cu afaceri de 97 mil. lei în 2021, a trecut la un sistem de administrare dualist, conform unei decizii a AGA de la începutul lunii ianuarie, publicate în Monitorul Oficial la finele săptămânii trecute. „Acţionarii au adoptat următoarea hotărâre: Aprobă schimbarea formei de administrare a societăţii de la administrator unic la sistem dualist format din Consiliu de Supraveghere, compus din 3 membri, şi directorat, compus din 5 membri; iau act de solicitarea domnului Andrei Cruceru de a renunţa la deţinerea şi exercitarea calităţii de administrator al societăţii, începând cu data de 06.01.2023, dată la care încetează şi contractul de management din data de 07.10.2016; desemnează mandatul de preşedinte al Consiliului de Supraveghere, cu valabilitate până la data de 15.12.2024, societăţii Rainmakers Team, satul Strejnicu, judeţul Prahova, reprezentată legal prin dna Streza Mihaela, în calitate de asociat unic“, conform documentului. Mihaela Streza este şi administrator la compania din spatele platformei de finanţare prin crowdfunding Ronin.

AGA Metaminds a decis ca în Consiliul de supraveghere să fie reprezentaţi acţionarii Metacapital Holding şi  Icesphere Tehnologii Avansate - S.R.L, ambele reprezentate de Andrei Cruceru, în calitate de administrator. Membrii Consiliului de Supraveghere vor primi 50.000 de lei pe lună, conform documentului. „Acţionarii aprobă o remuneraţie lunară de 50.000 de RON, exclusiv TVA, pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere, începând de la data acceptării, până la expirarea mandatului“. Acţionarii Metaminds sunt: Andrei Cruceru- 17,28%, Borduşanu Giorgia - 4,40%, Metacapital Holding - 30,32% şi Servicebridge Partners - 48,00%. Acţionarul principal al Metaminds este Andrei Cruceru, cu un pachet de aproximativ 59% din acţiunile companiei. El şi-a început cariera la IBM în 2001, a lucrat apoi pentru Hewlett-Packard Enterprise, din nou pentru IBM iar apoi a plecat la Asesoft Technologies, unde a lucrat în perioada 2013-2015.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO