Business Hi-Tech

Microsoft a lansat un laborator în cloud la Universitatea de Vest din Timişoara

Microsoft a lansat un laborator în cloud la...

Autor: Ioana Nita

08.10.2018, 00:00 203

Gigantul american Microsoft a lansat, prin intermediul subsidiarei locale, primul laborator în cloud din România în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, studenţii, profesorii şi cercetătorii acesteia având astfel acces la resurse computaţionale şi putere de calcul nelimitate.

În cadrul proiectului, numit „Cloud-Enabled Laboratory”, Microsoft a creat un laborator de informatică în cloud care are o infrastructură hardware minimală formată din puncte de acces către resurse cloud. Acesta poate fi folosit atât pentru desfăşurarea procesului de predare clasic, pentru implementarea de proiecte de cercetare, cât şi pentru start-up-uri de tehnologie care vor să prototipeze şi să dezvolte platforme noi, având acces la tehnologii de ultimă oră. Sistemul este construit pe un concept „on-demand”, în care utilizatorii îşi pot crea şi singuri infrastructura necesară, evitând timpii de aşteptare şi întregul proces de achiziţie presupus de crearea unei soluţii tradiţionale (cum ar fi un centru de date).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO