Business Hi-Tech

Microsoft a oferit 10 miliarde de dolari pentru populara aplicaţie de mesagerie Discord

Microsoft a oferit 10 miliarde de dolari pentru populara...

Autor: Alex Ciutacu

23.03.2021, 06:30 381

Gigantul Microsoft a lansat o ofertă prin care pune pe masa peste 10 miliarde de dolari în vederea achiziţionării aplicaţiei de mesagerie Discord, populară printre pasionaţii de jocuri video şi de tehnologie, conform unor surse citate de Bloomberg.

Serviciul Discord este în discuţii cu mai mulţi potenţiali cumpărători, iar printre ei se numără şi Microsoft. Nu s-a ajuns la niciun fel de acord final până acum, iar una dintre variantele luate în calcul de Discord ar fi o potenţială listare la bursă.

Compania cu sediul în San Francisco a devenit cunoscută pentru faptul că le permite pasionaţilor de jocuri video să comunice atât prin video, cât şi prin voce sau text.

În contextul în care oamenii au stat acasă din cauza crizei sanitare, ea a prins avânt şi în alte comunităţi, întrucât utiliatorii au început să o utilizeze pentru grupuri de studii, cursuri de dans, cluburi de carte şi alte tipuri de întâlniri virtuale.

Discord a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori active lunar şi este în plină dezvoltare, pregătind instrumente noi care pot duce platforma mai aproape şi de alte tipuri de utilizatori.

Microsoft a încercat anul trecut să cumpere operaţiunile din SUA ale TikTok. De asemenea, a purtat discuţii şi cu Pinterest, ceea ce arată că gigantul a ieşit la cumpărături pentru active prin care să acceseze comunităţi fidele de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO