Business Hi-Tech

Microsoft a vândut acţiuni în valoare de 2 miliarde de dolari

Microsoft a vândut acţiuni în valoare de 2 miliarde de...

Autor: Andreea Anghel

23.04.2013, 11:01 715

Preţul acţiunilor gigantului american Microsoft a crescut cu 4,8% până la 31,18 dolari pe unitate, cea mai mare valoare din septembrie anul trecut după ce fondul american de investiţii ValueAct Capital a cumpărat acţiuni în valoare de 2 miliarde de dolari de la Microsoft, scrie Reuters.

De la începutul anului acţiunile Microsoft au crescut cu 16% şi dacă va continua creşterea Microsoft ar putea înregistra în 2013 cele mai bune rezultate financiare din 2009 până în prezent.

În primul trimestru, Microsoft a raportat un profit de 6,06 miliarde de dolari în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a depăşit aşteptările analiştilor, susţinut de controlul costurilor, vânzarea unor active şi operaţiunile de software pentru servere. Veniturile pe primul trimestru au crescut cu 18% până la 20,5 miliarde de dolari.

Potrivit datelor Reuters, cele 2 miliarde de dolari reprezintă aproximativ 67, 2 miliarde de acţiuni Microsoft la preţul de 29,77 dolari pe unitate listat la închiderea bursei din New York  vineri, adică mai puţin de 1% din acţiunile companiei, dar suficient cât ValueAct să fie inclus în top 15 al celor mai mari investitori ai companiei.

Tranzacţia  a fost confirmată de Jeffrey Ubben, CEO ValueAct la o conferinţă a investitorilor din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO