Business Hi-Tech

Microsoft ajunge cu angajările şi la Iaşi, după un parteneriat cu o multinaţională din soft. Centrul din Iaşi era cel mai mare, iar acest lucru certifică talentul pe care românii îl au în zona de dezvoltare de software

Daniel Rusen

Daniel Rusen

Autor: Adrian Seceleanu

07.07.2020, 00:07 2062

Gigantul american Microsoft, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, deţine din această săptămână un centru de dezvoltare software şi la Iaşi, pe lângă Bucureşti şi Timişoara, după un parteneriat la nivel global cu o multinaţională activă în zona de aplicaţii, Movial.

Centrul din România era cel mai mare dintre cele preluate, a declarat pentru ZF Daniel Rusen, director de marketing şi operaţiuni al Microsoft România.

„Parteneriatul face parte din planul nostru de dezvoltare mai ales în zona de echipamente mobile care folosesc sistemul de operare Android. Movial este o companie care are o expertiză crescută în zona aceasta iar Microsoft a încheiat un acord prin care trei centre pe care Movial le avea în România, Taiwan şi Statele Unite vor fi înglobate direct în cadrul Microsoft, este un acord de colaborare cu cei de la Movial. Acest lucru ne-a permis să extindem ofertele pentru angajaţii din aceste trei centre. Din aceste trei centre cel mai mare era în România, la Iaşi, deci asta certifică şi talentul pe care românii îl au în zona aceasta de dezvoltare de software, de inovaţie, de tehnologie în general“, a explicat Rusen. Microsoft nu a oferit mai multe detalii, exceptând faptul că în prezent Movial are 60 de oameni în Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO