Business Hi-Tech

Microsoft anunţă un nou motor de căutare, cu AI integrat, pentru Windows 11: Bing

Microsoft anunţă un nou motor de căutare, cu AI...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.03.2023, 00:02 244

Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător software din lume, anunţă o actualizare a Windows 11, prin lansarea unui nou motor de căutare ce integrează AI (artificial intelligence), arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„În ultimele trei săptămâni, a fost lansat în preview noul motor de căutare Bing ce integrează algoritmi de inteligenţă artificială pentru peste un milion de oameni din 169 de ţări, iar noul Bing a fost extins la aplicaţiile mobile Bing şi Edge şi introdus în Skype. Actualizarea majoră a Windows 11 corespunde acestei noi ere AI, reinventează şi îmbunătăţeşte modul în care oamenii lucrează pe computer”, au transmis reprezentanţii Microsoft. Astfel, în curând, sute de milioane de utilizatori Windows 11 vor avea acces la această nouă tehnologie pentru a căuta, a dialoga, a răspunde la întrebări şi a genera conţinut direct din bara de activităţi Windows. De asemenea, taskbarul a fost îmbunătăţit prin implementarea unei casete de căutare, astfel încât toate nevoile de căutare pentru Windows să fie într-un singur loc uşor de găsit. „Ca urmare a reacţiilor utilizatorilor care folosesc noul Bing, Microsoft introduce motorul de căutare în bara de activităţi Windows pentru a oferi posibilitatea tuturor să aibă acces la informaţie“.

Caseta de căutare este una dintre cele mai utilizate funcţii Windows, cu peste jumătate de miliard de utilizatori lunar, iar acum, cu noul Bing, utilizatorii vor putea găsi răspunsurile pe care le caută mai rapid ca oricând.” În urma actualizării, Windows 11 bazată pe noul Bing cu AI integrat şi noile funcţii permite utilizatorilor să rămână conectaţi cu persoanele sau informaţiile care îi interesează, potrivit sursei citate.

„Microsoft introduce o serie de funcţii noi care vor face mai uşoară viaţa de zi cu zi a utilizatorilor Windows. De exemplu, aceştia vor putea să-şi conecteze iPhone-ul direct la Windows, folosind aplicaţia Phone Link pentru iOS, în previzualizare. Mai mult, experienţele tactile, widget-urile pe ecran complet şi accesul rapid la aplicaţia Windows 365 disponibilă pe scară largă au fost şi ele îmbunătăţite. Actualizarea Windows 11 aduce noi funcţii AI în meniul de start, precum şi actualizări permanente pentru ca sistemul de operare să fie mai accesibil şi mai sustenabil, Microsoft îndeplinindu-şi astfel angajamentul continuu faţă de calitate şi uşurinţă în utilizare, în materie de sistem şi aplicaţii.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO