Business Hi-Tech

Microsoft Business Summit. Oscar Farinetti, fondatorul conceptului de restaurante Eataly, explică rolul jucat de tehnologie în expansiunea globală a afacerii

Microsoft Business Summit. Oscar Farinetti, fondatorul...

Autor: Adrian Seceleanu

02.11.2018, 00:05 324
Antreprenorul italian Oscar Farinetti, care a fondat şi dezvoltat la nivel global conceptul de restaurante Eataly, va fi prezent săptămâna viitoare pe scena evenimentului Microsoft Business Summit pentru a discuta despre rolul pe care l-a jucat tehnologia în expansiunea internaţională a afacerii şi în rezolvarea problemelor complexe pe care le-a ridicat acest demers.

„Tehnologia nu este cea care trece în prim-plan, ci este suportul care ne ajută să păstrăm oamenii în prim-plan chiar şi când avem în faţă un business global. Tehbnologia doar ne ajută să ne atingem obiectivele“, afirmă Farinetti.

Eately a ajuns în zece ani la o reţea de 40 de unităţi, dintre care aproximativ o jumătate se află în Italia, iar restul în ţări precum SUA, Turcia, Rusia sau Germania şi Franţa. În cadrul intervenţiei sale de pe scena Microsoft Business Summit, un eveniment anual dedicat dedicat tehnologiei pentru mediul de business, care va avea loc în data de 6 noiembrie, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, fondatorul Eataly va răspunde întrebării cât de dificil ar fi fost acum 20 de ani să ajungă la o asemenea amploare a afacerii sale la nivel internaţional.

O temă de maxim interes - ce tendinţe sunt de fapt relevante în digitalizare - şi ce afectează cel mai mult companiile din actuala „furtună digitală“ va fi abordată de Nicklas Gergman, investitor în mai multe companii de tehnologie şi futurist. Pe scena Microsoft Summit el va avea o intervenţie cu titlul „Navigând prin furtuna digitală“, în cadrul căreia va discuta despre cum ar trebui liderii din business să privească tehnologiile şi tendinţele care riscă să le schimbe afacerile.

O intervanţie interesantă în cadrul evenimentului este cea pe care o va avea britanicul Ed Vaizey, parlamentar şi fost ministru responsabil de digitalizare în mandatul căruia au fost derulate programe care au vizat, printre altele, dezvoltarea de reţele de internet de mare viteză în mediul rural. Vaizey va discuta în cadrul evenimentului despre modul în care administraţia, guvernele pot stimula dezvolatarea afacerilor digitale. „Guvernele trebuie să înţeleagă că tehnologia nu poate fi oprită şi să caute moduri de a permite funcţionarea unor noi modele de business. Guvernele trebuie de asemenea să adopte tehnologia şi să devină digitale, să conducă prin exemplu“, afirmă Vaizey.

Ediţia din 2017 a Microsoft Business Summit a adus împreună mai bine de 800 de manageri de top reprezentând cele mai dinamice segmente din economia românească, de la agricultură la cel financiar sau IT, 30 de vorbitori şi peste 25 de ore de activitate în paralel, împărţite pe mai multe linii de interes. 

Ziarul Financiar este partenerul media al Microsoft Summit 2018

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO