Business Hi-Tech

Microsoft concureaza Skype pe piata telefoniei web

Microsoft concureaza Skype pe piata telefoniei web
21.06.2006, 19:05 17

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a lansat o noua varianta a aplicatiei sale de masgerie instantanee prin Internet, Windows Live Messenger, care va inlocui serviciul anterior MSN Messenger al companiei, care are 240 de milioane de clienti, scrie presa internationala.
Noua versiune a aplicatiei Microsoft le va oferi clientilor posibilitatea sa efectueze apeluri telefonice gratuite prin Internet, de la un computer la altul, prin tehnologia VoIP, concurand astfel cu serviciile similare Yahoo Messenger si Skype al celui mai mare site de licitatii online din lume, eBay.
De asemenea Microsoft Live Messenger permite efectuarea de apeluri telefonice la pret redus de pe computer catre retele fixe sau mobile din toata lumea, dar si realizarea de conferinte video prin intermediul camerei Web.
Serviciile de telefonie prin Internet au devenit celebre o data cu lansarea Skype, aplicatia software prin care utilizatorii pot efectua apeluri telefonice prin Internet. Skype are peste 100 de milioane de clienti unici in toata lumea, scrie presa internationala.
Microsoft spera de altfel ca prin intermediul Windows Live Messenger poate obtine o mai buna prezenta pe piata de publicitate pe Internet, scrie presa internationala.
Microsoft reuneste sub marca Windows Live diferite servicii online, cu scopul de a creste gradul de competitivitate al celei mai mari companii din lume producatoare de software fata de grupurile Yahoo si Google, in contextul dezvoltarii concurentei pe piata de publicitate online.
Programele de televiziune pe Internet Windows Live includ servicii de e-mail, de cautare online, de localizare pe o harta virtuala si de networking, scrie presa internationala.
Noul serviciu de mesagerie al Microsoft a fost disponibil pentru utilizatori in versiunea beta (perioada de proba). Microsoft va aloca 1,1 miliarde de dolari (aproximativ 870.000 de euro) din bugetul total de 6,2 miliarde de dolari (4,9 miliarde de euro) pentru cercetare si dezvoltare disponibil pentru Windows Live si Messenger corespunzator in anul fiscal viitor, care incepe in luna iulie.
Pe de alta parte, tot ieri, compania Yahoo a anuntat ca va incorpora in aplicatia sa de mesagerie instantanee, Yahoo Messenger, o serie de programe care anterior erau disponibile separat in ideea de a-si ajuta clientii sa colaboreze in realizarea a diverse activitati, de la vizionarea unor clipuri video pana la comercializarea a diverse produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO