• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Business Hi-Tech

Microsoft Envision Forum 2021. Fady Chreih, CEO al reţelei Regina Maria: Învăţarea nu se mai face la capul pacientului, ci se face la capul unui robot, folosind tehnologia Microsoft Hololens, prin experienţe 3D

Autor: Adrian Seceleanu

23.03.2021, 10:30 279

Reţeaua privată de sănătate va folosi cele mai noi tehnologii – printre care şi soluţia de realitate augumentată Microsoft Hololens - în cadrul facultăţii de asistenţi medicali deschise în parteneriat cu Co­ventry University pentru a le oferi studen­ţilor acces la cele mai bune metode învăţare.

„Academia Europeană pentru Asis­tenţi Medicali este o facultate cu acreditare internaţională, avem ca partener educaţional Coventry University, una dintre cele mai cunoscute şi reputate universităţi de asistenţi medicali din Anglia şi pe lângă această diplomă internaţională europeană vine cu un proces de învăţare complet nou pentru România şi aici mă refer la doi piloni foarte importanţi, a declarat în cadrul unui interviu pentru ZF Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate privată Regina Maria.

„Un pilon de dobândire de competenţe încă din timpul facultăţii şi când zic competenţe mă refer la competenţe medicale de a înţelege atât partea medicală cât şi interacţiunea cu pacienţii; al doilea pilon este legat de zona de tehnologia. Fiind în secolul 21 învăţarea nu se mai face la capul pacientului ci se face la capul unui robot, se face folosind tehnologia Hololens de la Microsoft şi se face prin a învăţa atât prin experienţe 3D cât şi prin a deprinde cât mai multă manualitate folosind diferite zone de realitate augumentată. Studenţii practic au posibilitatea să înveţe, fiecare dintre ei, din primul an, cât mai multe lucruri.“

“Avem un program de training al asistenţilor medicali din reţeaua de sănătate Regina Maria şi acest program se desfăşoară de ani de zile deja cu o tradiţie semnificativă pentru noi ca organizaţie şi ne-am dat seama că încă dinainte de pandemie că vrem să mergem la următorul nivel, următorul nivel fiind crearea unei facultăţi. Căutând aceşti parteneri educaţionali în străinătate care să ne înveţe practic cum se învaţă în momentul de faţă am ajuns la Coventry University şi am observat că în străinătate se învaţă folosindu-se foarte mult de tehnologie. Nu se mai învaţă cum se mai învaţă în multe locuri din România doar cu cartea în faţă sau din online sau din webinarii ci pur şi simplu există foarte multă tehnologie, de la mese inteligente care proiectează 3D la Microsoft Hololens, la roboţi cu care interacţionezi şi stai de vorbă, la manechine care plâng, ţipă şi aşa mai departe. Ne-am dat seama că este nevoie să aducem şi noi această tehnologie în România tocmai pentru că eşti într-un mediu controlat, eşti într-un mediu aflat în siguranţă pentru pacient în primul rând iar studentul reuşeşte să înveţe extraordinar de mult ca şi cum ar sta în faţa unui pacient”.

Fady Chreih va vorbi despre aceste subiecte şi în cadrul Microsoft Envision Forum, eveniment care aduce în prim-plan cele mai noi trenduri din industrie în ceea ce priveşte transformarea digitală şi inovaţia, şi care va avea loc în format online în perioada 24/25 martie.

Ziarul financiar este partenerul media al Microsoft Envision Forum.

Detalii despre eveniment şi agendă sunt disponibile aici.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: