Business Hi-Tech

Microsoft Envision România. Fady Chreih, CEO al reţelei medicale private Regina Maria: Digitalizarea a schimbat relaţia medic – pacient şi relaţia dintre medici, dar cel mai important este că oferă accesul pacienţilor la propriile date medicale

În urma transformării digitale accelerate de pandemia din ultimii doi ani, atât relaţia dintre medici şi pacienţi, cât şi relaţia între medici s-au modificat, noile tehnologii făcând mult mai uşoară interacţiunea dintre cele două părţi, însă, un lucru important care s-a „născut“ în urma utilizării soluţiilor digitale este reprezentat de faptul că datele medicale au ajuns în mâna pacienţilor, a spus Fady Chreih, CEO al reţelei de servicii medicale private Regina Maria, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private.

„Pacientul a primit mai multă «putere», mai multă informaţie. Practic, aplicaţia pe care o are la dispoziţie îi oferă posibilitatea să se programeze singur, să îşi vadă istoricul medical, să vadă tot ce a făcut Regina Maria şi să poată cere o a doua sau a treia opinie şi, de asemenea, pacientul poate avea acces la datele lui medicale într-un mod securizat şi poate face cu ele ce vrea“, a explicat Fady Chreih în cadrul unei emisiuni realizate în urma evenimentului Microsoft Envision Romania.

El a menţionat că aplicaţia Regina Maria a înregistrat peste un milion de descărcări, iar în cadrul clinicii virtuale Regina Maria au avut loc peste 500.000 de consultaţii online, cu un grad de ocupare de 90%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO