Business Hi-Tech

Microsoft lanseaza un player video cu mesagerie integrata

13.05.2008, 20:12 11

Dorind obtinerea unor venituri mai mari din publicitatea online, Microsoft a lansat un nou software, ce le permite utilizatorilor sa schimbe mesaje in timpul vizualizarii unui film pe internet, scrie presa internationala.
Noul program denumit Messenger TV combina aplicatia de mesagerie instantanee Windows Live si software-ul video. Utilizatorii vor putea accesa si partaja clipuri puse la dispozitie de companii precum MTV Networks, dar si de catre case de discuri precum Sony BMG sau EMI Group Plc.
Cel mai mare producator de software din lume intentioneaza sa isi dezvolte afacerile online pentru a stimula vanzarile generate de publicitatea pe internet, si astfel sa ofere o alternativa la rivalul Google.
YouTube, site detinut de Google, posteaza reclame pe pagina de start, dar si impreuna cu anumite clipuri. Potrivit declaratiilor reprezentantilor Microsoft, Pepsi Co Inc. si Twentieth Century Fox vor rula campanii publicitare pe noul program Messenger TV.
Serviciul va fi disponibil intr-o prima faza in Europa, unde deja exista 95 de milioane de utilizatori ai Windows Live Messenger. Pe plan mondial, Windows Messenger dispune de 240 de milioane de utilizatori, au mai adaugat reprezentanti ai producatorului de software.
Actiunile gigantului american au crescut cu 12 centi (7 eurocenti), ajungand la 29,39 dolari (18,98 euro) per actiune. De la inceputul anului, actiunile Microsoft au scazut cu 17 procente.
Bill Gates, chairman al Microsoft, anunta de altfel recent ca gigantul software se va concentra pe dezvoltarea propriei sale afaceri de publicitate si furnizare de servicii de cautare pe internet, dupa abandonarea ideii de a cumpara Yahoo!. Seful Microsoft declarase ca producatorul de software se poate descurca "foarte bine" prin propriile forte si este capabila sa "surprinda" in competitia cu orice companie, chiar daca este vorba de un lider de piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO